Werkwijze

Werkwijze

Als interieurarchitect en interieurvormgever stellen wij ons niet alleen op als vakman maar voelen we ons vooral een partner in uw bouw- of verbouwproject. Ons jonge maar professionele team staat met open geest en onbevangen in de wereld. Met als resultaat dat er snel een grote betrokkenheid ontstaat in de projecten die we voor u realiseren.

Wij ontwerpen een interieur met een gevoel alsof we er binnen enkele maanden zelf gaan wonen of werken. Het is dus zeker geen cliché dat er vaak een klik ontstaat tussen ons en u, onze klant(en). Dit resulteert in een open communicatie en verkleint het risico op misverstanden, verkeerde inschattingen en fouten bij de realisatie van uw droominterieur.

Wat dat betreft alvast dit: het is perfect mogelijk dat we enkel samenwerken voor een professioneel interieuradvies, voor het volledige traject of voor iets daartussenin. Zoals steeds bieden wij u oplossingen op maat.

 

VRIJBLIJVENDE KENNISMAKING

Het kennismakingsgesprek is kosteloos, verplicht u tot niets en moet in de eerste plaats een mogelijkheid bieden om uw wensen en verlangens naar voor te brengen en vooral... Elkaar te leren kennen. Wat moet u zeker hebben? Wat is gewenst? Stellen er zich nu al sommige problemen, zaken waar u nog niet uit bent? Op die manier brengt u zelf een aantal behoeften en noden in kaart. 

Op basis van het plan van uw pand of na een rondleiding in uw bestaand pand, formuleren wij een aantal suggesties, adviezen of oplossingen inzake functionele indeling en vormgeving. Dit verhoogt niet alleen onze efficiëntie en productiviteit maar creëert vooral een sfeer van vertrouwen.

ANALYSE VAN UW NODEN EN BEHOEFTEN

Uw eisenpakket stelt ons in staat om een moodboard uit te werken met een overzicht van de verschillende mogelijkheden. Zo krijgt u meteen een aantal opties voorgeschoteld. De functies die uw pand moet vervullen, het aantal personen en de genweste stijl vormen hier de belangrijkste uitgangspunten.

Met deze analyse krijgt u een duidelijk beeld van de manier waarop we de diverse functies invullen en op welke manier we de gekozen stijl gestalte geven. Vaak stellen we meerdere concepten voor. U kiest dan wat u bevalt of u combineert zelf een aantal elementen om een persoonlijk tintje te geven aan uw interieur. 

FOTOREALISTISCHE CONCEPTSTUDIE

U kiest om met ons samen te werken? Dan werken we de concepten visueel uit aan de hand van een fotorealistische 3D-studie. Voor elke ruimte krijgt u visuals van alle relevante hoeken. We realiseren een moodboard voor materialen en kleuren, omtrent de integratie van verlichting en armaturen en voor het meubilair. Samen met het tweedimensionaal basisplan, dat een zicht levert op afmetingen en verhoudingen, krijgt u op die manier een perfect beeld van uw toekomstig interieur. De visualisatie laat u toe een gedetailleerde feedback te geven over de invulling van de gekozen stijlelementen, de gebruikte kleuren en voorgestelde materialen. 

 

GEDETAILLEERDE FINALISERING

Gewapend met uw feedback finaliseren we de voorgestelde concepten tot in de kleinste details. U krijgt een minutieuze beschrijving van de verschillende technieken en materialen. Zo krijgt uw interieur vorm tot in de kleinste details. En kunnen er geen misverstanden ontstaan. 

Voor elk onderdeel van het voorgestelde ontwerp werken we uitvoeringsplannen uit, dit voor de verschillende velden van uw bouw- of verbouwproject. Van maatwerk tot elektriciteit en verlichting, van sanitair tot verwarming en airco, van ventilatie tot de perfecte positionering van uw sofa. 

OFFERTES EN AANBESTEDING

Meerdere offertes leiden tot een globale prijsbepaling. Voor elk onderdeel schrijven we diverse aanbestedingen uit zodat u zeker meerdere offertes meekrijgt. Zo kunt u prijzen vergelijken of de vakman kiezen die volgens u het beste profiel heeft. Natuurlijk kunt u op ons rekenen voor het gepast advies. Op die manier staan we samen in voor de invulling van uw project. Voor we van start gaan met de realisatie van uw interieur krijgt u een totaalbeeld van de globale kostprijs van uw project.

REALISATIE VOLGENS EEN CONCRETE PLANNING EN NAUWGEZETTE OPVOLGING

De aanstelling van de diverse aannemers vormt het startsein van de eigenlijke realisatie van uw interieur. Op de eerste werfvergadering, in aanwezigheid van alle betrokken uitvoerders, concretiseren we samen met u een realistische planning. Tenzij anders afgesproken, begeleiden wij het volledige uitvoeringstraject van de verschillende geplande opdrachten. Uw focus op uw eigen werk en gezin komt zo niet in het gedrang. 

Ik ben
en heb bouw -of verbouwplannen. Contacteer me voor een afspraak op
of