Waarom een interieurarchitect?

Waarom een interieurarchitect?

Zoals elke specialist op een bepaald domein, is een interieurarchitect en interieurvormgever op de hoogte van alle recente evoluties op het vlak van de inrichting van het interieur van uw woning of bedrijfspand. En dan zwijgen we nog over de wetgeving die om de haverklap nieuwe vereisten oplegt. Uw interieur vormgeven is dus meer dan de juiste spullen bij elkaar brengen. Als interieurarchitect optimaliseren wij uw woon- en werkbeleving met advies over zowel bestaande of nieuwe materialen en technieken, door een creatieve en originele invulling van uw woon- en werkfuncties of door alternatieven voor te stellen die beantwoorden aan uw smaak en eisenpakket

EEN CLEVER ONTWERP, VERENIGBAAR MET UW SMAAK.

Bij de kennismaking peilen we naar uw wensen, bekijken we een aantal projecten of bladeren we door onze brochures. Zo krijgen we een perfect beeld van wat u belangrijk en aantrekkelijk vindt in een interieur. Met uw verlangens voor ogen, bekijken we alle ruimtes op onze manier. Dit leidt tot een compleet nieuwe benadering van uw project en vaak tot een invulling die voor beide partijen een absolute verrassing is.

FUNCTIONEEL EN CONCEPTUEEL VORMGEGEVEN

De interactie met een pand of met het plan voor dat pand is de belangrijkste taak van de interieurarchitect en interieurvormgever. Als buitenstaander hebben we een onbevangen kijk op alle ruimtes en de mogelijkheden die ze beiden. De functionele indeling optimaliseren draagt bij tot een verhoogde woon- of werkervaring. Door een slim gebruik van materialen en technieken binnen de beschikbare ruimte, creëren we de juiste oplossingen. Het resultaat is anders maar wel doordacht. We mikken op duurzaamheid, gebruiksgemak en het efficiënt gebruik van energie

Door rekening te houden met uw smaak vormen onze alternatieven een aanvulling op uw stijlkeuze zodat ons ontwerp u uitdaagt en bekoort. Door conceptueel te denken, creëren we hetzelfde gevoel doorheen alle ruimtes van uw woning of bedrijfspand. Uw interieur baadt in een sfeer van intimiteit met hier en daar een rebels kantje

(VER)BOUWEN ZONDER ZORGEN

Alles zelf doen, meestal nog na de normale dagtaak, is om moeilijkheden vragen. Zelfs gewoon de planning opvolgen, is een sterk onderschat onderdeel van bouwen of verbouwen en vormt een bron van kopzorgen. Enkele redenen:

 • U kent de aannemer en zijn vak niet wat tot misverstanden en/of meerprijzen leidt
 • U hebt onvoldoende materiaalkennis om de juiste keuze te maken
 • U kent de correcte prijs van de materialen noch de mogelijke alternatieven
 • U hebt geen idee hoeveel tijd een werk normaal in beslag neemt

Resultaat? Opdrachten krijgen een andere invulling dan wat u voor ogen had, het budget swingt de pan uit en de timing loopt hopeloos in het honderd.

Een interieurarchitect die zijn vak kent, zorgt ervoor dat u rustiger kunt blijven bij uw bouw- of verbouwproces. Uw rol beperkt zich tot het shoppen en materialen kiezen. Wij zorgen voor een totaalbeeld van uw project met de juiste adviezen. 

 • Creatieve oplossingen om verschillen in smaak tussen partners te overbruggen
 • Vertrouwen scheppen tussen alle partijen door onze eigen functionele en conceptuele invulling
 • Totaalbeeld vormen met een planning en budgettering
 • Correcte voorstellen bieden voor elk budget door kennis van materialen, technieken en inzicht in de marktprijzen
 • Ruim netwerk van contacten voor uitvoering en sluitende opeenvolging van de verschillende opdrachten

Resultaat: Geen ruzie over vorm en kleur, de slimme aanpak zorgt voor gemoedsrust en doet u verlangend uitzien naar uw nieuwe interieur. Kortom, veel minder stress aan uw lijf. Contacteer ons dus gerust: 0473 43 65 41.

KOSTENEFFICIËNT BOUWEN OF VERBOUWEN

Als interieurarchitect en interieurvormgever werken we op maat van uw budget en proberen we steeds meer te doen met de beschikbare middelen. Het grote aanbod aan materialen, technieken en alternatieven biedt voldoende speelruimte. Enkele voorbeelden:

 • Alternatieve of nieuwe afwerkingsmethodes en nieuwe technieken leiden tot besparingen
 • Kennis van de juiste prijzen van alle materialen, werkuren en accessoires
 • Netwerk van handelszaken met voordelige aankoop van meubilair, keukenapparaten, verlichting, ...
 • Een tijdige oplevering betekent geen extra kosten voor huur van een (andere) woning of bedrijfspand.

Een samenwerking met een interieurarchitect betekent dus een budgettaire zekerheid en een kwalitatief hoogstander interieur... Voor dezelfde totaalprijs.

TIJDWINST OP ALLE NIVEAUS

Zoals hoger aangestipt is alles zelf doen vaak een bron van stress omdat het tijdrovend is, zeker omdat u zich als bouwheer op onbekend terrein bevindt. De samenwerking met uw interieurarchitect of interieurvormgever levert uzelf in elk geval een belangrijke tijdwinst op. De globale beroepservaring van uw interieurarchitect resulteert bovendien in een vlottere afwerking van het totale project:

 • Opstellen en opvolging van de globale planning
 • Tijdig opvragen, evalueren en goedkeuren offertes
 • Tijdig bestellen en leveren van materialen, toestellen en toebehoren
 • Naadloze opvolging van de diverse projectmedewerkers die kwalitatief werk op tijd opleveren
 • Toezicht bij oplevering en afdwingen van een snelle tussenkomst voor de finale afwerking

ERGONOMISCHE OPLOSSINGEN EN OOG VOOR VEILIGHEID

Bij de inrichting van uw woning denken we niet louter creatief maar houden we ook rekening met ergonomische factoren. Afstand en hoogte van stoelen, tafels en zetels correct invullen zodat een goede zithouding ontstaat, zorgen voor een correcte lichtinval (zowel overdag als bij kunstlicht), verschaft u werk-, lees- of leefgenot op elk moment van de dag. Veiligheid is een andere belangrijke factor. Slim gekozen nachtverlichting biedt voldoende zicht bij een nachtelijk bezoek aan het toilet. Een aangepaste coherentie tussen mens en techniek zorgt voor een optimale leefomgeving, op alle vlak. 

MILIEUVRIENDELIJKE EN ENERGIEBESPARENDE OPLOSSINGEN.

De milieuproblematiek is realiteit voor elk van ons. Iedereen kan zijn steentje bijdragen tot een betere wereld. Milieuvriendelijke materialen en technieken hebben dus zeker hun plaats in de moderne architectuur en interieurarchitectuur. Tegenwoordig zijn een aantal zaken wettelijk verplicht en onze expertise behoedt u voor tekortkomingen op dat vlak.

Buiten het wettelijk kader bieden nieuwe technieken veel mogelijkheden om bijvoorbeeld gas en elektriciteit te besparen. Slimme thermostaten, domotica-oplossingen die toelaten om toestellen en verwarming van op afstand op het juiste manier in werking te stellen, gordijnen en rolluiken die automatisch sluiten in bepaalde omstandigheden: Stuk voor stuk elementen die goed zijn voor uw geldbeugel en gunstig zijn voor het milieu. Wij tasten graag af wat mogelijk is voor uw project. Een mailtje naar mail@steenhuyse.com volstaat.

 

The details are not the details.
They make the design.

Charles & Ray Eames