Teamleden

Teamleden

Het team van steenhuyse.com is meer dan de som van de afzonderlijke delen. Elk van ons heeft zijn eigen kwaliteiten en we vullen elkaar perfect aan. Op die manier vinden we oplossingen voor elk interieurvraagstuk die zich stelt. Wij ontwerpen en/of realiseren uw tijdloos droominterieur. Een interieur dat twintig jaar later nog steeds dezelfde kracht uitstraalt. Vertrouwen is hierbij een sleutelwoord. We gaan voor elkaar en voor onze klanten door het vuur, daar mag u op rekenen.

Mathias Steenhuyse / zaakvoerder

mathias@steenhuyse.com

051 43 17 97

Favoriete designer?
Arne Jacobsen, absoluut fan van zijn zowel zijn architectuurprojecten als zijn vele designobjecten. Zijn kraanwerk voor in de badkamer en keuken van Vola vind ik echte klassiekers. Ontworpen in de jaren 60 en nog steeds 100% hedendaags. Daarnaast hou ik ontzettend van het strakke bestek die hij ontwierp voor zilversmid Georg Jensen.

Favoriete designstuk?
De EA205 van Eames voor Vitra is een echt toonbeeld van tijdloos design. De Dark Chrome versie heeft dan ook mijn echte voorkeur. Door de donker verchroomde aluminiumonderdelen en het premium leder ziet de stoel er vooral subtiel en uiterst elegant uit.

Arne Jacobsen

Arne Jacobsen

Vitra EA205 Dark Chrome

Vitra EA205 Dark Chrome

Biet Bultinck / interieurvormgever, projectassistent

biet@steenhuyse.com

051 43 17 98

Favoriete designer?
John Pawson, het perfecte voorbeeld hoe ik wil wonen. Het minimalisme vind ik subliem. Zijn ontwerpen werken inspirerend en geven voor mij het perfecte evenwicht tussen materialen en verlichting. Wat mij vooral aanspreekt is de combinatie van het witte met het lichte hout. Daarnaast ben ik fan van de prachtige interieurobjecten die hij ontwierp. 

Favoriete designstuk?
De 'Eames House Bird' is mijn absolute favoriet. Het werd ontworpen door de bekende designers 'Charles en Ray Eames'. Na zoveel tijd vind ik deze vogel nog altijd een prachtstuk die zeker zou passen in mijn eigen interieur. Ook hier spreekt de eenvoud me het meeste aan.

John Pawson

John Pawson

Eames House Bird

Eames House Bird

Niels Vermeulen / interieurvormgever, projectassistent

niels@steenhuyse.com

051 43 17 97

Favoriete designer?
Als grote voorstander van "Less is more" koos ik Ludwig Mies Van der Rohe. Projecten zoals het Barcelona-paviljoen, het Farnsworth House en de Crown Hall, zijn voor mij dan ook het toppunt van architectuur. Dit probeer ik dan ook steeds toe te passen op onze ontwerpen: Streven naar eenvoud, streven naar tijdloosheid.

Favoriete designstuk?
Als favoriete designstuk kies ik voor de A9 Love Affair Speakers van Bang & Olufsen. De A9 is voor mij een perfect voorbeeld van hoe functionaliteit en design hand in hand moeten gaan. De combinatie van het prachtige koper en de donkere notelaar vind ik subliem.

Ludwig Mies Van der Rohe

Ludwig Mies Van der Rohe

A9 Love Affair van Bang & Olufsen

A9 Love Affair van Bang & Olufsen

A designer has a duty to create timeless design. To be timeless you have to think really far into the future, not next year, not in two years but in 20 years minimum.

Philippe Starck